הפכו את 'חדשות טובות' לאתר הבית

כ- 6,000 דונם בלב הים התיכון ישמשו לטובת גידול דגים

26 למאי, 2011 נכתב ע"י editor    סגור לתגובות    מתוך קטגוריה: טכנולוגיה, ממשל, משרד הקלאות ופיתוח הכפר

Social Buttons by Linksku

לאחר שהופסקה פעילות כלובי הדגים באילת ולאור התמעטות הדגה בים התיכון ובכנרת, מקדם משרד החקלאות פתרון בר קיימא לענף גידול הדגים בישראל. בלב הים התיכון יחקרו ויפתחו מערכות לגידול דגים, שיגדילו משמעותית את היקף הייצור של דגים מקומיים, טריים ובריאים – לטובת הציבור הרחב

פרויקט לתכנון שטח ימי, המיועד כולו לפיתוח חקלאות ימית חדשנית, יוצא לדרך בימים אלו ביוזמת משרד החקלאות ופיתוח הכפר. בשטח של כ- 6,000 דונם בלב ליבו של הים התיכון, כ- 11 ק"מ מערבית לאשדוד, יבחנו טכנולוגיות חדישות לגידול דגים ויבוצעו פיילוטים וניסויים ימיים שמטרתם הנכספת היא להביא דגים מקומיים, טריים ובריאים אל הצלחת שלנו, תוך שמירה על עקרונות של חקלאות בת קיימא. משרד החקלאות מפרסם בימים אלו קול קורא לקבלת מידע (RFI), על מנת לאפשר ליזמים ולגורמים בציבור להציע ולהציג תכניות, ולהשפיע על תכנית המתאר של המתחם.

נכון להיום, כשני שליש מהדגים שאנו צורכים הם דגים קפואים המיובאים ממדינות שונות, ואילו רק שליש הם דגים המגודלים בישראל. יתרונם של הדגים המגודלים בישראל הוא כמובן הטריות וערכי הבריאות הגבוהים המאפיינים אותם. הגדלת תוצרת הדגים המקומית תאפשר לנו ליהנות ממזון בריא, איכותי וטרי, במחיר השווה לכל כיס. באמצעות היוזמה החדשה צופה משרד החקלאות כי ניתן יהיה להגדיל את היצע הדגים המקומיים באלפי טונות מדי שנה.

במקביל לרצון להגדיל את היצע הדגים הנמכרים בשוק המקומי, אנו עדים בשנים האחרונות להידלדלות חמורה של הדגה בים התיכון ובכנרת, מה שמוביל את אגף הדיג במשרד החקלאות לחפש אחר פתרונות חדשים לגידול דגים בישראל. גידול דגים בים התיכון מנצל את משאב מי הים, שלא נמצא בחסר, ובכך מאפשר לנו לשמור על עקרונות של חקלאות בת קיימא, תוך ניצול אפשרויות חדשות של גידול דגים במי הים. הקמת האתר בלב ים תפחית את לחץ המדגה על אזור החוף ותמזער את ההשפעות הסביבתיות של החקלאות הימית על אזורי מים רדודים.

במסגרת הפיילוטים המתוכננים לצאת לדרך, מתוכנן פרויקט מיוחד של גידול דגי טונה. דג זה נחשב למעדן ביפן, ובעולם הוא נמצא בסכנת הכחדה. פיתוח גידול דגי הטונה בים התיכון דורש מחקר מעמיק ורחב וכעת נעשים ניסיונות הריבוי והגידול הראשונים.

עוד במסגרת ניסיונות הגידול שיבוצעו במתחם, יהיה גידול של דג הדקר (לוקוס), שכיום משרד החקלאות וגופי מחקר עוסקים בביותו. דג הדקר הולך ונעלם משווקי אגן הים התיכון וארצות אירופה הדרומיות, וישראל עשויה להיות המובילה בייצואו למדינות הים התיכון.

אחד הנושאים הנוספים המתוכננים, המעורר עניין רב, הוא גידול מוצרי לוואי, כשושנות ים, צדפות ואצות. מוצרים אלו יכולים להיות ניזונים מהפרשות הדגים המגודלים במתחם, ובאופן זה הגידול מסייע בשמירה על עקרונות של חקלאות בת קיימא. בין השאר, יבחנו במתחם גידול של שושנות ים אשר המיצוי שלהם ישמש להפקת חומרים לשימוש רפואי וקוסמטי; יערך ניסוי לגידול צדפות שבאמצעותן יופק צבע המשמש לצביעת טליתות, חומר שנחשב ליקר וחשוב בעולם מוצרי היודאיקה; תבחן גם האפשרות לגידול אצות למאכל.

נעם מוזס, מנהל תחום חקלאות ימית במשרד החקלאות ופיתוח הכפר: "תושבי ישראל צורכים מדי שנה כ- 75,000 טון דגים, והצריכה הולכת וגדלה מדי שנה כתוצאה מגידול האוכלוסייה ומהתפתחות מודעות לתזונה בריאה בקרב משפחות רבות. ענף הדיג והמדגה הישראלי מספק, כאמור, רק שליש מהצריכה המקומית. גידול דגים בליבו של הים התיכון הוא פתרון המאפשר לייצר דגים שלא יוצרו עד היום בישראל, ללא שימוש במים שפירים כלל, במרחביו הפתוחים של הים התיכון.

חקלאות ימית היא תחום המתפתח בעולם באופן מרשים. לישראל קיים יתרון במחקר ופיתוח בתחום זה וכן, חקלאים ויזמים בעלי יכולת גבוהה להתמודד עם אתגרים טכנולוגים מורכבים. הכניסה לגידול דגים בים תיכון תאפשר לנו להגדיל את תוצרת הדגים הטריים בישראל באלפי טונות, לרווחת תושבי ישראל ולהרחבת שוקי הייצוא".

הידיעה מתוך אתר משרד החקלאות ופיתוח הכפר



Comments are closed.

Fun

מר שורה

היום לפני…

29 במאי

1790 - רוד איילנד היא המדינה ה-13 שמצטרפת לארצות הברית.

1848 - ויסקונסין היא המדינה ה-30 שמצטרפת לארצות הברית.

1919 - ליקוי חמה משמש לאישוש תורת היחסות הכללית

1953 - פסגת האוורסט נכבשת לראשונה על ידי אדמונד הילרי וטנזינג נורגיי.

2008 - הפועל חולון זוכה באליפות המדינה בכדורסל.

הציטוט היומי:

"דברי אמת אינם יפים, דברים יפים אינם אמת. האיש הטוב אינו מתווכח, המתווכח אינו טוב. היודע אינו למדן מופלג, הלמדן המפלג אינו יודע."

- לאו דזה

פסיכו-אסטרולוגיה:

כל הפלנטות האישיות (קרובות לשמש: שמש, ונוס, מרס ומרקורי) מלבד הירח, נכנסו למזל שור שם הן מנצלות את הזמן לנוח ולהוריד את הקצב המהיר, המאפיין את מזל טלה ממנו באו.

הפלנטות בשור מייצרות חיבור לקרקע, ומוציאות למשימות בעלות תוצאות מדידות שמטרתן - השגת ביטחון ! הפלנטות בשור מחוברות לגוף ולחושיו, ושואפות לתחושת סיפוק שתביא לנוחות ולהרמוניה. יחד עם זאת, בשבועיים הקרובים, השפעתו של פלוטו לא תאפשר להן לשקוד על השמרים. פלוטו מאתגר ומכריח אותן לצאת מאיזור הנוחות והגבולות האישיים, ולחתור לגילוי חדש בתוך יחסים. נפטון מחזק את פלוטו בדרכו שלו, מרכך וממיס את הטריטוריה השוורית ועוטף את היחסים במעטה של חלום והתאהבות. זהו זמן מצויין להתפתחות בתוך יחסים, הרחבת הגבולות תוך שמירה על המרחב האישי.

כאשר תפנו יותר מקום לאחר במרחב שלכם, תגלו שיש לכם יכולת רבה יותר להכילו ואף להתמזג איתו במרחב חדש ומשותף.

נדב נדלר. פסיכו-אסטרולוגיה

UA-21825669-1