הפרה הישראלית ידידותית יותר לסביבה
Social Buttons by Linksku
ענף הרפת הישראלי נמצא בחזית ייצור האנרגיה הירוקה – 25% מהרפתות בישראל התקינו מערכות סולאריות לייצור אנרגיה ירוקה – אחוז חסר תקדים בהשוואה לעולם.
נתונים אלו ונתונים נוספים, מחקרים חדשים ומידע רב על הענף הוצגו בכנס השנתי למדעי הבקר לחלב, שאורגן ע"י המחלקה לבקר בשירות ההדרכה והמקצוע (שה"מ) ומכון וולקני במשרד החקלאות, התאחדות מגדלי הבקר בישראל ומועצת החלב.
מעבר להישגים המשמעותיים שהשיג ענף הרפת הישראלי בכל הקשור בייצור ויעילות, הפך הענף לאחד הענפים בעלי התרומה הגדולה ביותר במשק לקידום ייצור אנרגיה ירוקה ידידותית לסביבה. מאז הרפורמה בענף הבקר שכללה בין השאר הקמתן של סככות גדולות ויציבות יותר עבור העדרים, הפכו גגות הסככות לאתרים הפופולריים ביותר להצבת מערכות סולאריות, וכיום מרבית האתרים בהם הוצבו מערכות כאלה בישראל הם למעשה גגות רפתות. כיום, מבין 970 רפתות הקיימות בישראל, כרבע כבר התקינו מערכות כאלה, אחוז חסר תקדים בהשוואה לעולם. מרבית הרפתות שהתקינו מערכות כאלה עד היום הן רפתות משפחתיות קטנות בהן מותקנות מערכות המייצרות כ- 50 קילוואט לשעה.
התנופה הסולארית ברפתות צפויה אף לגדול באופן משמעותי עד לסוף השנה, עם הקמתן של מערכות בינוניות בקיבוצים רבים, עם השלמת קבלת האישורים. המערכות הבינוניות שייחלו לפעול בקיבוצים רבים הן מערכות סולאריות בהדרה הבינונית, בתפוקה של 600-1000 קילוואט לשעה (המערכות הגדולות מותקנות על קרקע בלבד), וצפויות להזניק את נושא האנרגיה הסולארית הידידותית לסביבה בכמה רמות. יש לציין כי הקמת מערכות סולאריות על גגות רפתות ידידותית לסביבה גם לאור העובדה שהיא חוסכת בקרקע ומשתמשת בגגות של שטחים הבנויים בכל מקרה.
הפרה הישראלית ידידותית לסביבה גם בהיבטים אחרים – למשל, הפרות ניזונות מחומרי לוואי מן הצומח מתעשיית המזון (כגון קליפות של פירות) ובכך חוסכות הוצאות ניכרות בסילוק הפסולת האורגנית ומורידות את כמות הזבל שבו יש לטפל.
הידיעה המלאה באתר משרד החקלאות ופיתוח הכפר.