כשרפואה קונבנציונלית ורפואה סינית פועלים יחד
Social Buttons by Linkskuחוקרים מאוניברסיטת תל אביב ומהמרכז הרפואי תל אביב גילו, כי נשים שעברו טיפולי פוריות וטופלו בנוסף גם ברפואה הסינית המסורתית, הרו בשיעור גבוה יותר משמעותית מנשים שעברו אך ורק טיפולי פוריות.
הרפואה הסינית המסורתית משתמשת בטכניקות של דיקור ובתערובות של צמחי מרפא להגברת הפוריות ולמניעת הפלות. חוקרים מאוניברסיטת תל אביב ומהמרכז הרפואי תל אביב גילו, כי שילוב של טיפולים אלה, כשהוא מצטרף להזרעה תוך-רחמית, מהווה פתרון מנצח עבור נשים המתקשות להרות או לשאת את הריונן עד תומו.
המחקר, שהוא ראשון מסוגו, נערך על ידי ד"ר שחר לב-ארי, מומחה לביולוגיה של התא מהמחלקה לקידום הבריאות בביה"ס לרפואה באוניברסיטת ת"א וראש המרכז לרפואה אינטגרטיבית והמעבדה לצמחי רפואה וחקר הסרטן במרכז הרפואי תל אביב, בשיתוף עם קרן סלע, מומחית לרפואה סינית בביה"ח, עם דגש על בריאות נשים.
החוקרים מדדו את יעילות השילוב של שיטות סיניות עם הזרעה תוך-רחמית, והתוצאות, שפורסמו לאחרונה בכתב העת Journal of Integrative Medicine, מצביעות על עלייה משמעותית בפוריות בעקבות הטיפול המשולב. השיטה מתאימה הן לנשים הנעזרות בתרומות זרע, והן לאלה המופרות בזרעו של בן זוגן.
ד"ר לב-ארי וקרן סלע ערכו מחקר רטרוספקטיבי, בו עקבו אחר 29 נשים בגילאי 30 עד 45, שטופלו בהזרעה תוך-רחמית בשילוב עם טיפול ברפואה סינית. הטיפול הסיני, שנתפר אישית עבור כל מטופלת, כלל דיקור פעם בשבוע ומרשמים של צמחי מרפא. התוצאות הושוו לאלה של קבוצת בקרה של 94 נשים בנות 46-28, שטופלו בהזרעה תוך-רחמית בלבד.
התברר ששיעורי ההצלחה – הן בהתעברות והן בהריונות שהגיעו לסיומם במועד – היו גבוהים משמעותית בקרב הנשים שנעזרו ברפואה הסינית. מבין 29 המשתתפות, 65.5% הרו, ו-41.4% ילדו תינוקות בריאים. בקבוצת הבקרה, לעומת זאת, הרו רק 39.4% ו-26.9% בלבד ילדו תינוקות בשלים ובריאים. הפער הגדול מפתיע עוד יותר כשלוקחים בחשבון את גיל המשתתפות. "גילן הממוצע של הנשים שהשתתפו במחקר היה 39.4, מול 37.1 בקבוצת הבקרה. בדרך כלל, שיעורי ההיריון והלידה יורדים עם עליית גיל האם," מסביר לב-ארי.
לדברי החוקרים, מטרת הרפואה הסינית היא לתקן תופעות של חוסר איזון בזרימה הטבעית של אנרגיה בגוף, ובכך לשפר את תחושת הרווחה הכוללת של המטופל. בהתאם לכך, קיימות מספר תיאוריות המסבירות כיצד יכולה התורה העתיקה מהמזרח לשפר את הפוריות: ייתכן שצמחי המרפא והדיקור משפיעים על מחזור הביוץ והווסת, מחזקים את זרימת הדם לרחם, ואף מגבירים את הייצור וההפרשה של אנדורפין – חומר המעכב את פעילות מערכת העצבים המרכזית וגורם לתחושה של רוגע. כל אלה עשויים בהחלט לסייע להתעברות ולהיריון בריא.
בשלב הבא מתכוונים החוקרים לבסס את ממצאיהם הראשוניים באמצעות ניסוי קליני מבוקר לנשים שמקבלות טיפולי הזרעה תוך רחמית. הנשים, יחולקו באופן אקראי לשתי קבוצות: קבוצה שתטופל בנוסף ברפואה סינית, וקבוצת בקרה שתקבל טיפולי דמה (פלסבו).
הידיעה מתוך אתר אוניברסיטת ת"א