מכללת היחפנים (וידאו)
סאנג’יט בנקר רוי (Sanjit ‘Bunker’ Roy) נולד בהודו וקיבל את החינוך הטוב והיוקרתי ביותר שאפשר להעלות על הדעת כדבריו. בתחילת דרכו המקצועית כאשר כל האפשרויות בעולם היו מונחות לפניו, הוא החליט לעבור לגור בכפר עני ולחפור בארות. ההחלטה הלא צפויה הולידה את מכללת היחפנים.
מאז הקמתה, המטרה לטווח ארוך של מכללת היחפנים הייתי לעבוד עם הכפריים העניים שחיים על פחות מ-1 דולר ליום. ולהרים אותם אל מעבר לקו העוני באופן אצילי ועם כבוד עצמי. החלום היה להקים מכללה לכפריים בהודו, אותם בונים העניים ואשר מיועדת באופן בלעדי להם. מערך האמונות של המכללה מבוסס על אותם הדברים שנראים חשובים דווקא לאנשי הכפר העניים.
מכללת היחפנים היא אחד המקומות הבודדים בהודו שבהם רוח הנתינה וגישת הקַיָּמוּת של מהטמה גנדי עדיין קיימים ומכובדים. המכללה אימצה את הרעיונות של גנדי אשר עדיין רלוונטיים במאה ה-21, אל תוך סגנון החיים ומוסר העבודה שלה.
מכללת היחפנים נוסדה בשנת 1972 בהודו, והיא ארגון לא ממשלתי אשר מספק שירותים ופתרונות לבעיות בקהילות כפריות. המטרה היא להפוך את הקהילות לעצמאיות ובנות קיימא. ה"פתרונות היחפניים" כוללים אנרגיה סולארית, מים, חינוך, בריאות, מלאכת יד כפרית, תקשורת, העצמה של נשים ופיתוח אדמה שוממת.
המכללה מאמינה שכל פעילות של פיתוח הכפר כדי שתצליח ותהיה בת קיימא, היא חייבת להיות מבוססת בכפר כמו גם להיות מנוהלת על ידי אלה שאותם היא משרתת ובבעלותם. לכן, כל יוזמה יחפנית בין אם חברתית, פוליטית או כלכלית, מתוכננת ומיושמת על ידי רשת של גברים ונשים כפריים המוכרים כ-’יחפנים מקצוענים’.
כך בעצם גברים ונשים כפריים בעלי השכלה נמוכה אם בכלל, וחסרי סיכוי להתקבל למשרה הממשלתית הנחותה ביותר, עוברים הכשרה כדי להפוך למורים, רופאים, מיילדות, רופאי שיניים, עובדי בריאות, מהנדסים סולאריים, אדריכלים, מעצבים, בנאים, מפעילי טלפון, נפחים, נגרים, מדריכי מחשבים, רואי חשבון ועוד.
עם מעט הנחייה, עידוד ומרחב לצמוח ולהציג את הכישרון והיכולות שלהם – אנשים שנחשבים "רגילים מאוד" ונמחקו על ידי החברה, עושים דברים בלתי רגילים.
בסרטון TED הבא (מתורגם לעברית) תוכלו לצפות בסאנג’יט מספר את סיפורו היוצא דופן של מכללת היחפנים וההשפעה שלה על האנשים והמקומות אליהן היא מגיעה. בנוסף מעניין לראות את היכולת המופלאה של בני אדם שונים מארצות שונות בעולם, אשר אינם דוברים את אותה השפה, לעבוד וללמוד ביחד ולתקשר ולהבין זה את זה בשפה שהיא מעבר למילים.
מתוך אתר barefootcollege.org